Att maxa hemmaträningen

Nu så här i Coronatider är det med viss försiktighet som jag är på boxen och när jag nu dessutom gått över till att jobba mer hemifrån blir det otroligt mycket stillasittande så här krävs det ett väldigt tydligt planerande för att inte tappa det helt – hur gör du? Jag tränar ju helst ihop med andra så jag tar till alla knep som går….

Vad vore min träning utan appar, det är nästan ett eget inlägg men nu har jag upptäckt ”Intelligent Cycling” Den verkar vara ett verktyg både för instruktörer och anläggningar men också för individer som vill hålla igång sin cykling under vinterhalvåret. Hur som, vädret var ganska ruttet idag så jag bestämde mig för att köra en timme styrka och uthållighet på spinningcykeln – kan ju vara fruktansvärt trist… eller inte. Mitt tips är , träna pulsbaserat – bra spellista och ett tydligt upplägg! Det är här Intelligent Cycling kommer in, färdiga program och vissa till färdiga spellistor på Spotify – riktigt bra faktiskt. Jag hittade den genom Jessica Claren och She Rides, Jessica är svinbra tävlingscyklist men också en fantastisk cykelinstruktör i gruppträning – så här finns alltså riktigt bra pass – bara att trampa på och göra som man blir tillsagd.

Dagen till ära var alltså tröskelträning – som vanligt när man ska komma igång med en app så är det lite teknik man ska ta sig igenom men håll ut – det är värt det. Jag använder förnärvarande en Polar Ignite klocka och den är utan pulsband och går därför inte att koppla ihop med appen men det funkar ändå ok, skillnaden blir att min puls inte visas på mobilen.

Man kan alltså välja om man vill ladda ner mobilappen eller ladda ner på datorn. Idag körde jag via mobilen men kommer nog att testa datorn nästa gång.
(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *